Csőkemencék különböző elhelyezései

A Carbolite Gero cég a csőkemencék bármely felhasználói igényt kielégítő, sokféle elrendezését kínálja.

ÚJ: Állítható szög sokoldalú működtetéshez

Az állítható szög kényelmes és időtakarékos módja a csőkemence függőleges, vízszintes vagy ferde beállításának.

Tökéletes megoldás ez olyan laboratóriumok számára, melyek alkalmazásai a csőkemence különböző irányú beállítását igénylik. Néhány másodperc csupán az átállítás.

Az opció a következő típusoknál működhet:
EVA - 1-zónás csőkemence
EVC - 3-zónás csőkemence

Standard elrendezés (vízszintes)

Az MTF, CTF, STF, GHA, GHC, EHAEHC és TZF vízszintes csőkemencék standard elrendezésében a kemence közvetlenül a szabályozóegységre van szerelve.

Üres egység

Más elrendezés is megadható a megrendeléskor. A kemence ‘üres egységre’ is felszerelhető, mely 2 vagy 6 méteres vezetékkel csatlakozik a különálló szabályozóegységhez.

L-állvány: függőleges vagy vízszintes használathoz

A kemence ‘L’-állványhoz is rögzíthető, mely a különálló szabályozóegységtől függetlenül vízszintes vagy függőleges helyzetbe is állítható. Érdemes megjegyezni, hogy vízszintesről függőlegesre vagy fordított irányú átszereléshez más-más rögzítőegységekre van szükség.

Különálló szabályozóegység (állvány nélkül) vagy fali tartóval

A kemence elhelyezhető a szabályozóegységtől függetlenül (állvány nélkül) vagy falra szerelten is.

Állvány a függőleges G típusú csőkemencékhez

A GVA és GVC csőkemencék beszerezhetők komplett ‘G’ állvánnyal vagy opcionálisan csak az állvány (állványtalp nélkül) tartósínével vagy a fali tartó nélkül is.

  1. Vízszintes csőtartó
  2. Fali tartó
  3. Állványtalp
  4. Rögzítőelemek
  5. Kemence

Standard ‘közeli-zsanérú’ vagy opcionális ‘távoli-zsanérú’ rögzítés

A HST és HZS felnyitható csőkemencék opcionálisan beszerezhetők függőleges és vízszintes (duális) működtetésre is egy ‘L’ állványra szerelten. A VST és TVS függőlegesen felnyitható csőkemencék pedig állvány nélküli és ‘távoli-zsanérú’ kialakításban is beszerezhetők a standard ‘közeli-zsanérú’ kialakítás mellett. A ‘távoli-zsanérú’ kialakításban tágabbra nyitható a csőkemence, így jobban hozzáférhető nagyobb izzítócsövek vagy mintadaradok behelyezésekor.