Izzítócsövek tartozékai

A Carbolite Gero csőkemencék optimális használatához izzítócsövek széles választékát kínáljuk. A megfelelő tartozékok kiválasztásához kérjük adják meg a csőkemence típusát (vízszintes vagy függőleges), az izzítócső méreteit (belső és külső átmérőjét és hosszát) és a hőmérsékletet.
Kétség esetén forduljanak tanácsért szakembereinkhez.

Kerámia csővégi szigetelők

A kerámia csővégi szigetelők a nyitott csővég okozta hőveszteség csökkentésére vagy hővédő elemként szolgálnak. Alkalmazásukkal növekedik a homogén hőmérsékletű szakasz hossza is. Különösen hasznosak függőleges és 25 mm-nél nagyobb átmérőjű izzítócsövek kiegészítőjeként.

A standard izzítócsövek (levegőn történő alkalmazáshoz) és a hosszabb izzítócsövek (védőgázos és vákuumos alkalmazáshoz) csővégi szigetelői különböző kialakításúak. A függőleges izzítócsövek csővégi szigetelő eleméhez tartó szükséges, hacsak nincs valamely csatlakozó a csőhöz (lásd lentebb).

Kerámia csővégi szigetelők
D-típusú csővégi szigetelő levegőben vagy védőgázban történő alkalmazáshoz

Sugárzásvédők izzítócsövekhez

Hosszabb izzítócsövekben csővégi szigetelő helyett sugárzásvédő elem is alkalmazható. A sugárzásvédő különösen szennyezésmentes és 10-3 mbar értéknél alacsonyabb vákuumos alkalmazásokhoz hasznos.

1200 °C hőmérsékletig fém, e fölött kerámia sugárzásvédők használhatók. A függőleges izzítócsövek sugárzásvédő eleméhez tartó szükséges, hacsak nincs valamely csatlakozó a csőhöz (lásd lentebb).

A sugárzásvédő fémkapcsa függőleges használatot, kialakított furata pedig hőelem alkalmazását teszi lehetővé. A leszállított sugárzásvédő függ a kemence és az alkalmazás típusától.

Kerámia sugárzásvédők
Fém sugárzásvédők

Izzítőcsővégi elemek

Az izzítócső végére záróelemek kellenek védőgázos és vákuumos alkalmazások esetén; 10-6 mbar vákuum érhető el. Ezek a csővégi elemek rozsdamentes acélból készülnek és csak hosszú izzítócsövekhez alkalmazhatók. A következő külső átmérőjű izzítócsövekhez illeszthetők: 32, 46, 60, 70, 86, 100, 111, 150 és 165 mm. Más méretek felárral beszerezhetők.

A következő csatlakozások illeszthetők a csővégekre: "üres" zárólap, gázcsatlakozás (bemenet/kimenet), vákuumcsonk (NW16, NW25, NW40 vagy ISO-K 63) és csatlakozó hőelem számára (ø1.5 mm, 3 mm és 10 mm). Ha elég nagy a csővég átmérője, akkor csatlakozók kombinációi is illeszthetők, pl. gáz be-/kimenet + hőelem csatlakozó.

A csővégi csatlakozók szigetelő elemekkel és sugárzásvédőkkel együtt használhatók. Vízhűtéses csővég is beszerezhető kérésre. A csővégi elemek okozta súlynövekedés miatt csőtartó használata ajánlott (lásd lentebb).

MEGJEGYZÉS: Az izzítócső külső átmérője +1.5 és -1 mm mérettel térhet el.

Gázcsatlakozás (be-/kimenet)
NW40 vákuumcsonk
Hőelem csatlakozás (1.5 mm)

Izzítócső tartók

A csőtartóknak kétféle feladata van:

  • tartják a hosszabb izzítócsöveket
  • tartják a csővégi elemek miatt megnövekedett súlyú izzítócsöveket
Kétféle változatban szerezhetők be:

Opcionális horog és huzal izzítócső tartására STF & TZF 1500 & 1600 °C csőkemencékhez;
CTF & TZF 1700 és 1800 °C csőkemencék alapkiépítése része

Opcionális asztali állvány izzítócső tartására