LHTM/W - Laboratóriumi kemence, fém szigeteléssel

Termékkatalógus Termékismertető PDF
Close

Nyelv:

LHTW 200-300/22LHTW 200-300/22-1G kemence 2200°C-ig automatikus vezérléssel opcionális hidrogén egységgelLHTW 200-300/22-1G kemence 2200°C-ig félautomata vezérléssel

Az egyedülálló LHT magas hőmérsékletű laboratóriumi kemencéket kompakt felépítés jellemzi (LHT: high temperature laboratory furnace). Az LHT kemence tökéletes a laboratóriumi kutató-fejlesztő munkához.

Az LHTW és LHTM típus csak fém (W: wolfram, M: molibdén) sugárzásvédő lemezt és fűtőelemet tartalmaz. Az elérhető max. hőmérséklet 2200 °C wolfram és 1600 °C molibdén esetén. Az LHT kemence hengeres hasznos térfogata átmérője 100 mm és fűtött magassága 200 mm vagy átmérője 200 mm és fűtött magassága 300 mm. A hasznos térfogatot fűtőelemek és szigetelés veszik körül. A fűtött kamra vízhűtésű köpenybe van beépítve. A kis térfogat miatt az LHT kemence különösen ideális kis mennyiségű mintákhoz és csak minimális a helyigénye.

Az egész berendezés - a kemence és a szoftver vezérelte elektromos kapcsolószekrény - egyetlen állványra van szerelve. Az állvány görgői révén az egész rendszer könnyen mozgatható. Az LHT kemence kiválóan alkalmas laboratóriumi hőkezelési eljárások végrehajtására, pl. egyetemeken vagy ipari kutatóintézetekben.

A kicsiny méretek és az egyszerű működtetés költséghatékony készüléket eredményez - a hőmérséklethomogenitás vagy az atmoszféra tisztasága bárminemű korlátozása nélkül. Ráadásul a hengeres kialakítás nagyszerűen alkalmas nyomás alatti hőkezelési eljárásokra. Igény esetén a kemence felszerelhető akár 100 bar nyomáson végzett biztonságos munkához szükséges minden szabályozó egységgel.

A csak fém LHT kemencék fűtőelemei és sugárzásvédő lemezei wolframból vagy molibdénből készülnek, max. 2200 °C ill. 1600 °C hőmérséklet eléréséhez. A sugárzásvédő lemezek a vízhűtésű köpenyt védik a fűtőelemek hőjétől. A csak fém LHT kemencék a lehető legtisztább atmoszférát és a lehető legjobb végvákuumot biztosítják. Elővákuumpumpával kombinált turbomolekuláris vákuumpumpával elért végvákuum a nagyvákuum tartományba esik. Kérésre ultra-nagyvákuum elérésére képes kialakítás is lehetséges. Ekkor az összes műanyagtömítést fémtömítésre kell cserélni.

Alkalmazási példák

"debinding", elszenesítés, fém fröccsöntés (MIM: metal injection molding), forrasztás, gázmentesítés, keményítés, keményforrasztás, kerámia fröccsöntés (CIM: ceramic injection molding), megeresztés, pirolízis, Quenching, rapid prototyping, szárítás, szilíciumozás, szintézis, szinterelés, szublimálás, temperálás

Alapkiépítés jellemzői

 • laboratóriumi használatra alkalmas kompakt kialakítás
 • lehető legjobb vákuum
 • vákuum < 5x10-6 mbar
 • parciális nyomás 10 – 1000 mbar
 • túlnyomás akár 100 bar-ig lehetséges
 • kérésre hidrogén parciális nyomása alatti működtetés
 • poralakú mintákhoz is alkalmas, pontosan vezérelt (vákuum) leszívási sebességek
 • adatrögzítés a minőségbiztosításhoz

Műszaki jellemzők


LHT laboratóriumi kemence belülről:
 1. vízhűtésű köpeny
 2. fűtőelemek
 3. fedél, manuális működtetésű
 4. hőelem
 5. sugárzásvédő fedélnél
 6. sugárzásvédők köpenynél
 7. összekötő gyűrű

Az LHT kemencék kis térfogatuk miatt csak egyetlen fűtési zónát tartalmaznak. A kemencepalást hőmérséklethomogenitása jobb, mint ± 10 K. Ez a hőmérséklethomogenitás a fűtőelemek gondos gyártásának és elhelyezésének köszönhető.

Az LHTM és LHTW kemencék csak fém anyagúak és 9 sugárzásvédő lemezt tartalmaznak. Az egyetlen fűtési zóna körbeveszi a hengeralakú kemence köpenyét. A palástfűtő kialakítása a legnagyobb stabilitású. Két különböző fűtőelem szerezhető be. Alapkiépítésben a fűtőelemeket több molibdén fűtőlemez alkotja, kérésre molibdén fűtőrács is kialakítható. Behelyezhető retorta is, ami védheti a mintát és tovább javíthatja a hőmérséklethomogenitást. Nagyvákuum rendszer csatlakoztatásával a legjobb végvákuum érhető el.

A szoftveres vezérlés lehet manuális vagy automatizált változatú. Manuális esetben az összes szelep és pumpa a vezérlő panel gombjai egyszerű lenyomásával működtethető. A gázáram manuális beállítása rotaméterrel történik. Automatizált esetben a működtetés érintőképernyő panel interfészen keresztül történik. A gázáram szabályozását pedig tömegáramszabályozók végzik. A későbbi kiértékelést szolgáló adatrögzítés manuális és automatizált működtetés esetén is lehetséges.

Műszaki változtatás és tévedés joga fenntartva.