HTRH-H2 - Hidrogén csőkemence 1600 °C-ig

Termékkatalógus Termékismertető PDF
Close

Nyelv:

A hidrogén csőkemence alapja a népszerű HTRH 16/100/600 magas hőmérsékletű vízszintes csőkemence. A csőkemence kialakítása megfelel a hidrogéngázzal történő biztonságos munkavégzés összes követelményének.

Elvileg bármelyik csőkemence átalakítható hidrogénnel végzendő biztonságos munkához. Ez a csőkemence a már régóta bevált HTRH 16/100/600 csőkemence módosított változata. A kemence kerámia izzítócsöve vízhűtésű, gáztömör csatlakozókkal van ellátva mindkét végén. A kemencében max. 1600 °C hőmérsékletű hőkezelés végezhető, még tiszta hidrogén atmoszférában is. A kerámia izzítócső biztonsági okokból automatikusan átöblítődik inert gázzal még a hidrogén bevezetése előtt. Az inert gázt nagy nyomású, inert gázzal feltöltött elárasztótartály biztosítja. Az izzítócső maradék oxigéntartalmának hőkezelés előtti kiöblítése érdekében az elárasztótartály terjesen kiürül, majd újratöltődik. A gáz kimenete a kiáramló hidrogént elégető utánégetőhöz van csatlakoztatva.

Az utánégető gázbemenetét melegítik, a rendszerben bármiféle kondenzálódás megakadályozása érdekében. Az utánégetőt sűrített levegő és propángáz táplálja. Az utánégető biztonságosan elégeti a hidrogént és az eljárás során keletkező összes gáznemű mellékterméket.

Mindegyik gázáramot teljesen automatizált gázáramlásmérők szabályozzák. Hiba észlelése esetén a rendszer azonnal biztonsági állapotba kerül. Mindegyik alkatrész a SIL2 szabványnak megfelelően készült. A csőkemence tetején elhelyezett hidrogénérzékelő azonnal reagál, ha hidrogénszivárgást észlelne. Hidrogénszivárgás esetén a csőkemence inert gázzal árasztódik el és biztonsági állapotba kerül. A csőkemence programozása intuitív és felhasználóbarát érintőképernyő segítségével történik.

Bármelyik csőkemence átalakítható hidrogén használatához; így különböző hasznos méretű és hőmérsékletű kemencék lehetségesek. Ha hidrogént 1800 °C-nál magasabb hőmérsékleten kívánnak használni, akkor hideg falú kemencét kell választani.

Alkalmazási példák

ebinding, fém fröccsöntés (MIM: metal injection molding), forrasztás, gázmentesítés, keményforrasztás, kerámia fröccsöntés (CIM: ceramic injection molding), megeresztés, pirolízis, Quenching, rapid prototyping, szárítás, szintézis, szinterelés, szublimálás, temperálás

Alapkiépítés jellemzői

  • akár 100 % tisztaságú hidrogénben történő működtetés
  • utánégető és elárasztótartály biztonsági rendszer
  • hidrogén atmoszférában történő működtetés összes biztonsági előírása teljesül
  • oxigén kiszorítása inert gáz átöblítéssel
  • automatizált működtetés
  • adatrögzítés a minőségbiztosításhoz

Opciók (már a rendeléskor megadandók)

  • különböző átmérőjű és anyagú izzítócsövek nagy választéka: kvarc, kerámia, fém
  • vákuumszivattyúk: pl. turbómolekuláris vagy 2-fokozatú rotációs vákuumszivattyú (más típus kérésre)
  • opcionális gyors lehűtés

Műszaki változtatás és tévedés joga fenntartva.