Négy forgó csőreaktor a legkisebb helyen

Forgó csőreaktorokat használnak K+F és minőségellenőrzés területén minták laboratóriumi léptékű, gyors és egyszerű előállítására.

CARBOLITE GERO HTR 11/75 és HTR 11/150 forgó csőreaktorok sokféle, 50 cm3 - 700 cm3 mennyiségű por és granulátum kalcinálására, pirolitikus vagy reaktív gázos hőkezelésére alkalmas. Az ide-oda billegő reaktor forgási sebessége 1 - 8 rpm között álítható. A minta folyamatosan keveredik és homogenizálódik - akár 1100 °C-on. 


A HTR kemence költséghatékony közbenső lépés a laboratóriumtól az ipari léptékig történő méretnövelésben. A kemencével szakaszos üzemmódban, szabályozott atmoszféra alatt (levegő, inert vagy reaktív gáz) lehet optimalizálni a hőkezelés folyamata időtartamát; így be lehet állítani azokat a változó paramétereket, melyek pl. egy forgó csőkemence folyamatos üzemmódja alatt mennek végbe.


A CARBOLITE GERO cég az egyedi megoldásokat mindig a felhasználókkal kialakított szoros együttműködésben valósítja meg. Pl. olyan kemencét alakított ki egy vegyipari felhasználó számára, melyben a négy HTR 11/75 forgó csőreaktor a legkisebb helyet foglalja el a nagyszámú zeolitminta egyidejű kalcinálási lépése során. Ez a felhasználó számára fontos minőségellenőrzési lépés most már gyorsan és költséghatékonyan hajtható végre, a lehetséges selejt azonnal detektálható.


Előnyök:

  • max. hőmérséklet 1100 °C
  • gázszabályozás tűszelepel és áramlásmérővel
  • akár 4 db 50cm3 minta egyidejűleg feldolgozható
  • 1 - 8 ford/perc beállítható (billegés)
  • PID és programozható hőmérsékletszabályozók széles választéka 

Vissza az Újdonságok lapra