Csőkemencék

A csőkemencék kitűnő hőmérséklethomogenitást biztosítanak és kiválóan alkalmasak kis méretű minták melegítésére.

Mindegyik csőkemence egyedi igények szerint módosítható. Már a rendeléskor megadandó a (programozható) hőmérsékletszabályozó vagy adatrögzítő típusa. A túlhevülésgátló mellett még csővégi szigetelők és sugárzásvédők is igényelhetők.

Némely csőkemence már rendelkezik beépített izzítócsővel, másoknál ezt külön tételként kell megrendelni. Ez rendkívül rugalmas kialakítás; különböző átmérőjű és anyagú (kvarc, kerámia vagy fém) izzítócsövek szerezhetők be. Megfelelő hosszúságú izzítócső alkalmazásával egy standard csőkemence könnyen átalakítható módosított atmoszférájú vagy vákuum alkalmazáshoz.

Csőkemencék alkalmazásai

Csőkemencék tipikus alkalmazásai közé tartozik a minták tisztítása, bevonása, szárítása, edzése vagy öregítése. További felhasználás lehet még megeresztés, forrasztás, kalcinálás, gázmentesítés, szinterelés, szublimálás, szintetizálás és temperálás. Csőkemence használható hőelemek kalibrálására, üzemanyagcellák ellenőrzésére vagy katalizátorok kutatására is.

Mindig az alkalmazás határozza meg a választandó csőkemence típusát. A széles választék a tekercselt fűtőszálú 1-zónás csőkemencétől a 8 egymástól független hőmérsékletszabályozású zónát tartalmazó AZ csőkemencéig terjed. Az AZ csőkemence szabályozott hőmérsékletű zónáival hőmérsékletgradiens alakítható ki, mely pl. kémiai rétegnövesztés (CVD: chemical vapour deposition) végrehajtásához szükséges.

"Newsletter" feliratkozás

Exkluzív hírek rendezvényekről, alkalmazásokról és újdonságokról!

Feliratkozás