Forgó csőkemencék

A forgó csőkemencék ideális eszközök fizikai-kémiai eljárások megvalósítására.

A HTR forgó csőreaktor tökéletes laboratóriumi használatra. A londoni Imperial College of Science & Technology Intézettel végzett közös fejlesztés eredménye, e kemencében a minták egyidejűleg melegíthetők és keverhetők szabályozott atmoszféra alatt. Nitrogénre kalibrált áramlásmérő az alapkiépítés része, de kérésre (rendeléskor) további gázok áramlásmérői is kialakíthatók.

A nagyobb RHZS forgó csőkemence 3 fűtőzónával rendelkezik, lejtése beállítható és izzítócsöve könnyen kivehető és cserélhető. Kerámia vagy fém izzítócsövek szerezhetők be. A HTR forgó csőreaktor és az RHZS  forgó csőkemence is felszerelhető mintaadagolóval és inert gázos kilalakítással.

Forgó csőkemencék alkalmazásai

Forgó csőkemencéket használnak számos kutatásban, pl. anyagtudományi és geológiai területen. Speciális alkalmazások közé tartozik az ércek gázfázisú redukciója és az ércek és fémtartalmú salakok vizsgálata.

Mindegyik Carbolite hőszekrény és kemence kiváló hőmérséklethomogenitással rendelkezik, nem kivétel ez alól a forgó csőkemence sem. A minőségi anyagból készülő fűtőszál gyors felfűtést (max. 1100°C HTR és 1150°C RHZS) és rövid lehűlési időket biztosít.