HTF - Kamrás kemence, kerámiagyapot szigeteléssel 1800°C-ig

Termékkatalógus Termékismertető PDF
Close

Nyelv:

HTF 18/165 kemence opcionális felfelé párhuzamosan nyíló ajtóvalHTF 16/64 with optional debinding package

A HTF (high temperature furnace) magas hőmérsékletű ipari kemencék max. hőmérséklete 1600 °C, 1700 °C vagy 1800 °C lehet. 

A HTF ipari kemence hasznos térfogata 64, 128, 165, 250, 332 és 514 liter lehet. Az alapkiépítéshez tartozó független túlhevülésgátló biztosítja a felügyelet nélküli működtetést.

Csak levegőn történő hőkezelés végezhető. Manuális szeleppel és áramlásmérővel kiegészített opcionális gázbevezetés kissé módosíthatja az atmoszférát, ám a rendszer nem gáztömített, ezért ez csupán az oxigénszint csökkentésére szolgálhat. A HTF kemence ezért elsősorban kerámiák és oxidkerámiák szinterelésére alkalmas. 

Ha szinterelés előtt debinding eljárásra is szükség van, akkor a HTF kemencéhez debinding csomagot kínál a Carbolite Gero cég. A debinding csomag előmelegített levegő bevezetéséből, számos gázbevezetésből és utánégetőből áll. Az előmelegített levegő több helyen vezetődik be a kemencébe, ami növeli a hőmérséklethomogenitást alacsonyabb hőmérsékleteken és szolgálja a minták bejövő levegővel történő átalakítását. A debinding eljárás során keletkező összes gáznemű melléktermék elég a progángázzal és sűrített levegővel működtetett utánégetőben. A debinding eljárás befejeződése után a kemence hőmérséklete megemelkedik a szinterelés megkezdéséhez.

Alkalmazási példák

"debinding", "debinding" levegő alatt, gázmentesítés, kerámia fröccsöntés (CIM: ceramic injection molding), megeresztés, szárítás, szintézis, szinterelés, szinterelés levegő alatt, szublimálás, temperálás

Alapkiépítés jellemzői

 • max. hőmérséklet: 1600 °C, 1700 °C és 1800 °C
 • kamratérfogat 64 - 514 liter
 • programozható 3216P1 hőmérsékletszabályozó
 • túlhevülés elleni védőkapcsoló
 • rendkívüli teljesítményű molibdén-diszilicid fűtőelemek
 • kibővített hőálló anyagú kemencebelső és csekély hőtehetetlenségű energiahatékony szigetés kombinációja
 • oldalra nyíló ajtó

Opciók (már a rendeléskor megadandók)

 • digitális hőmérsékletszabályozók, hőmérsékletprogramozók és adatrögzítők széles választéka RS232, RS485 vagy Ethernet csatlakozással
 • "debinding" levegőn
 • gázbevezetés manuális áramlásmérővel
 • módosított atmoszféra elérhető a kamrában, de az oxigén teljesen nem távolítható el, mivel a kamra nem gáztömített
 • párhuzamosan eltolódva nyíló ajtó távol tartja a fűtött felületet a felhasználótól

Műszaki jellemzők


1700 °C és 1800 °C HTF kemence belülről:
 1. fűtőelemek (MoSi2)
 2. kerámiaszál hőszigetelés
 3. nyitott ajtó
 4. tartóállvány
 5. hőelem
 6. hasznos térfogat

MoSi2, U-alakú fűtőelemek függőleges állásban vannak a HTF kemence két oldalán elhelyezve. Kerámiaszál hőszigetelőlemezek szigetelik le a kemencekamrát kifelé. A hőmérséklethomogenitás javítása érdekében megfelelő vastagságúra választják az egyes lemezeket. A szigetelőanyagok alkalmazási hőmérséklete különböző, ezért a kemence specifikált max. hőmérséklete szerint választják ki őket. Vízhűtésre nincs szükség.

A kemencét kívülről az áramló környezeti levegő és a fémborítás hűti. A MoSi2 fűtőelem különösen a magas hőmérsékletű hőkezeléshez alkalmas. Ugyanis természetes védő oxidréteg alakul ki a MoSi2 fűtőelem felületén. Kiváló hőmérséklethomogenitás és kompakt kiépítés a HTF kamrás kemence két egyedülálló jellemzője.

Műszaki változtatás és tévedés joga fenntartva.