Laboratóriumi szárítószekrények

Többféle szárítószekrény is beszerezhető a rutin laboratóriumi alkalmazásokhoz

E laboratóriumi szárítószekrények kitűnően alkalmasak általános laboratóriumi feladatokhoz és rutin hőkezelési műveletekhez. Mindegyikük kitűnő hőmérséklethomogenitást biztosít és megfelel a BS EN 61010-2-010:2003 biztonsági szabvány követelményeinek.

Kérésre mindegyik laboratóriumi szárítószekrény számos opcióval felszerelhető. Pl. túlhevülésgátló, további polcok, digitális időkapcsoló, (programozható) hőmérsékletszabályozók.

Laboratóriumi szárítószekrények alkalmazásai

Légárammal történő (konvekció) hőközlésen alapulő laboratóriumi hőszekrények nagyon különbözőek lehetnek és sokféle különböző művelet végrehajtására szolgálhatnak.

A legáltalánosabb felhasználás az eszközök - leggyakrabban üvegáruk - szárítása és sterilizálása. A laboratóriumi hőszekrények használhatók a minták melegítésére, vízmentesítésére vagy lágyítására is és még számos iparág laboratóriumi eljárására. Laboratóriumi hőszekrények nélkülözhetetlenek a közüzemek és kórházak laboratóriumaiban is.

A laboratóriumi hőszekrényekben légáram juttajta a hőt a kamrába és ez biztosítja a hőmérséklet homogenitása fenntartását is. A természetes légkeverés gyakran a leggazdaságosabb választás és jó megoldás olyan alkalmazásokban, ahol a ventilátoros légkeverés problémát okozna. A ventilátoros légkeverés viszont nagyobb hőmérséklethomogenitást és gyorsabb regenerálódást biztosít.