CDF - Fogászati (szinterelő) kemencék

Termékismertető PDF
Close

Nyelv:

CDF 15/1CCDF 15/1C

A CDF (Carbolite dental furnace) fogászati kemencéket cirkóniából (yttriummal stabilizált cirkónium-oxidból) készült fogászati koronák és hidak egyszerű, gyors és mindenek előtt torzulásmentes szinterelésére fejlesztették ki.

A fogászati kemencében 3 nagyértékű, robusztus szilícium-karbid fűtőelem van. Ezek - sok molibdén-diszilicid fűtőelemmel ellentétben - nem lépnek kémiai kölcsönhatásba cirkónium anyagú mintákkal.

A fogászati koronákat vagy hidakat felhelyezik a pontosan a kemencekamrába illeszkedő és szinterelőgyöngyökkel feltöltött szinterelőtálcákra és így juttatják be őket a kemencébe. Ez súrlódásmentes szinterelést biztosít, ezért torzulásmentes lesz a korona vagy híd tartóeleme.

A fogászati kemence 4 (3 beállított és 1 szabadon konfigurálható, akár 8 felfűtési és 8 hőntartási szakaszból álló) hőmérsékletprogramot lehetővé tévő hőmérsékletszabályozóval van felszerelve. A max. 1530 °C hőmérséklettel a piacon beszerezhető cirkóniák többsége feldolgozható. A CDF 15/1C nagyfokú eljárási biztonságot nyújt a kemencekamra nagyon homogén hőmérsékleteloszlása és pontos hőmérsékletszabályozása révén. A szinterelési folyamat pl. áramkimaradás miatti megszakadását kijelzi a hőmérsékletszabályozó. Így a felhasználó biztos lehet, hogy a szinterelés végig lezajlott és a fogkoronák/hidak kívánt végsűrűségüket és szilárdságukat elérték.

A fűtőelemek hagyományos 1-fázisú (240V 16A) elektromos hálózatot igényelnek. Semmiféle erősáramú csatlakozásra nincs szükség.
Az alapkiépítéshez tartozik még szinterelőtálca szinterelőgyöngyökkel együtt.

Alapkiépítés jellemzői

  • nem szennyező szilícium-karbid fűtőelemek homogén hőmérsékleteloszlást biztosítanak
  • 302P4 programozható hőmérsékletszabályozó: 4 szegmensből (felfűtés - hőntartás) álló 4 program
  • szinterelőtálcával és 200 g Ø 2 mm cirkónium-oxid gyönggyel együtt
  • kamratérfogat 1 liter
  • kisebb koronák és hidak készítéséhez ideális

Opciók (már a rendeléskor megadandók)

  • további szinterelőtálcák
  • további szinterelőgyöngyök

Műszaki változtatás és tévedés joga fenntartva.