Vákuum, inert és reaktív gázos kemencék

A vákuumkemencék széles választékába tartoznak a kamrás, kupolás, alultöltős, laboratóriumi és csőkemencék. Mindegyik típus működtethető inert vagy reaktív gázos atmoszférával. A vákuumkemencék szigetelése lehet fém, grafit vagy kerámia. Kérésre a grafit kiépítés max. 3000°C-on történő biztonságos működtetése is megvalósítható.

Már rendeléskor megadandó a (programozható) hőmérsékletszabályozó, adatrögzítő típusa. Ezek a kiegészítők a vákuumkemence magasabb szintű vezérlését és teljeskörű adatrögzítését teszik lehetővé. Egyéni kérésre különböző vákuumszivattyúk, vákuum- és hűtőrendszerek is beszerezhetők. További információkért kattintsanak a vákuumkemencék alábbi csoportjaira.

Vákuumkemencék alkalmazásai

Mindegyik vákuumkemence robusztus kialakítású és nagyon megbízható melegítést tesz lehetővé szabályozott atmoszférában, ezért ideális megoldást kínál számos ipari és laboratóriumi alkalmazásban.

A vákuumkemencék általános felhasználása közé tartozik a minták forrasztása, szinterelése, megeresztése, gázmentesítése, szárítása, termperálása, lágyítása és keményítése. Vákuumkemencét használnak fém (MIM) vagy kerámia (CIM) fröccsöntéshez ill. fémkezelés, szilíciumozáshoz, karbonizáláshoz vagy más ipari eljáráshoz.

A különböző műveletekhez más-más vákuumkemence a legalkalmasabb. Kupolás vákuumkemencével érhető el a legtisztább atmoszféra, az alultöltős típusnál viszont könnyen hozzáférhetők a minták. A laboratóriumi vákuumkemence kompaktabb a többi típusnál, ezért kiválóan alkalmas kutatási feladatokhoz. A vákuum csőkemence a normál csőkemence továbbfejlesztett változata, hidrogén használatára is kialakítható.