Forrasztókemence - V-L

Termékkatalógus Termékismertető PDF
Close

Nyelv:

V-L 180-300/10-1GV-L 180-300/10-1G V-L 450-600/10-1G

A V-L (vertikale Lötofen) függőleges forrasztó csőkemence a lehető legalacsonyabb nyomások elérésére képes. E vákuumképesség révén a legtisztább gázatmoszféra alakítható ki.

A V-L csőkemence függőleges állású, maga a kemencetest automatizáltan mozgatható is. A csőkemencén belül található a gáztömített kvarc izzítócső, melyben a nagyvákuum létrehozható. A kemence mozgatásakor két üzemmód lehetséges.


1. A kemencetest fölfelé mozog, az izzítócső azonban a helyén marad. Ez a hőkezelés után történhet, hogy a minta vákuumban, levegő vagy inert gáz atmoszférában gyorsan lehűljön.


2. A második üzemmód a kemence betöltését és kiürítését szolgálja. Ekkor a kvarc izzítócső automatikusan összekapcsolódik a csőkemencével. A kemencetest és az izzítócső is fölfelé mozog, és szabadon hozzáférhetővé válik a betöltési hely. A minta betöltése után a kemence újra lefelé mozog, lezáródik az izzítócső, s kezdődhet a hőkezelési eljárás.

A V-L kemence fűtőeleme CrFeAl huzal, hőszigetelése pedig kerámiaszál anyagú. A hőmérsékletet hőelemek szabályozzák. A maximális hőmérsékletet az izzítócső kvarc anyaga korlátozza, ez vákuum alatt max. 1050 °C lehet. A kvarc izzítócső felső vége zárt, nyitott alsó végét - ahol a minta betöltése történik - műanyag tömítés csatlakoztatja a vákuumrendszerhez. A hasznos tér átmérője 180 mm és magassága 300 mm. Ez a viszonylag kicsiny, kb. 2 literes térfogat gyorsan leszívható. A kvarc izzítócső nagyon tiszta munkateret biztosít. A V-L kemence gyors lehűtést és nagyon jó hozzáférhetőséget biztosít a felhasználó számára.

Az izzítócsőben elérhető végvákuum a nagyvákuum tartományba esik. Így 5 x 10-6 mbar alatti vákuum is elérhető. A gázokat különböző adagoló és szabályozóegység felügyeli. A vákuumot különböző vákuumszivattyúk állítják elő - függően a vákuumkövetelményektől.

Alkalmazási példák

"debinding", CIM, forrasztás, gázmentesítés, keményforrasztás, megeresztés, MIM, pirolízis, Quenching, rapid prototyping, szárítás, szintézis, szinterelés, szublimálás, temperálás

Alapkiépítés jellemzői

  • lehető legtisztább (6.0 (99,9999%) vagy jobb) és pontosan definiált gázatmoszféra
  • lehető legjobb vákuum
  • gyors felfűtés és lehűlés
  • bizonylattal ellátott biztonsági egység éghető és mérgező gázok használatához
  • teljesen automatikus működtetés
  • mozgó kvarc izzítócső
  • adatrögzítés a minőségbiztosításhoz

Műszaki jellemzők

A V-L kemence kerámiaszál szigetelésű csőkemence. Fűtőelemei CrFeAl huzalból állnak. A csőkemence felső vége kerámiaszál szigetelődugóval van lezárva. A kemence három fűtési zónáját szoftver vezérli a lehető legjobb hőmérséklethomogenitás elérése érdekében. Mindegyik zóna hőmérsékletét a kemenceköpenybe épített hőelem ellenőrzi és szabályozza. Túlhevülésgátló külön hőelem is be van építve.

A max. hőmérséklet 1050 °C, ez a kvarc izzítócső vákuum alatti legmagasabb megengedett hőmérséklete. A kvarc izzítócső felső vége zárt, alsó vége gáztömítetten csatlakozik a mintabevezető laphoz. Behelyezett fém sugárzásvédők védik a mintabevezető lapot a túlhevüléstől. A vákuumszivattyú a mintabevezető laphoz csatlakozik.

Az alul elhelyezett gázbevezetőcső úgy van kialakítva, hogy felső vége a mintabevezető lap fölött 300 mm-rel végződik, így a gáz felülről lefelé áramlik az izzítócsőben. A kimenő gáz vákuumcsonkhoz csatlakozik. E vákuumcsonk tömített furatán át több hőelem is átvezethető, melyek a minta hőmérsékletét mérhetik az izzítócsőben. Ezeket a hőmérsékleteket a kemencét vezérlő szoftver automatikusan rögzíti. A kemence érintőképernyő segítségével teljesen automatizáltan működtethető.

Műszaki változtatás és tévedés joga fenntartva.