CARBOLITE CR ("clean room") melegítőszekrények tisztatér környezetbe

CARBOLITE cég sokféle tisztatér melegítőszekrényt kínál 250 - 600 °C hőmérséklettartományban

Az ismert és gyakran idézett Federal Standard 209E szabványnak megfelelően a CARBOLITE CR standard tisztatér melegítőszekrényeket Class 100, ill. a HTCR magas hőmérsékletű tiszatér melegítőszekrényeket Class 1000, sőt Class 100 besorolású környezetben alkalmazzák.

Bár ezek a besorolási osztályok még széles körben elterjedtek, a szabványt már 2001. novemberében újjal helyettesítette az IEST (Institute for Environmental Sciences and Technology) és az ANSI (American National Standards Institute). A részecskeszennyezés megengedett felső határértékét definiáló aktuális szabvány az ISO 14644-1.

E szerint a CR-szekrénytípus az ISO Class 5, a HTCR-szekrénytípus az ISO Class 5 ill. 6 osztályba tartozik.

Class 100 (ISO Class 5) azt jelenti, hogy köbméterenként legfeljebb 100 darab, ≥ 0,1 µm méretű részecske juthat a környezetbe, Class 1000 (ISO Class 6) besorolás esetén 1000 darab részecske a megengedett.

A CR- és HTCR-melegítőszekrények úgy vannak kialakítva és szigetelve, hogy a megengedett tisztítószerekkel a felhasználó által végzett standard tisztogatási eljárás után a használat közbeni esetleges szennyeződés minden forrását maga a készülék hárítja el. Így tehát a szigetelőszálaktól, kenőanyagtól vagy a motor szénkeféjétől származó elszennyeződések ki vannak zárva. Sima, epoxidlakkal bevont külső felületek és polírozott nemesacél kamrabelső megkönnyíti a felhasználó számára a felületek egyszerű tisztítását.

Az alapkiépítéshez tartozó Carbolite 301 PID hőmérsékletszabályozó könnyen tisztítható, átlátszó fólia mögött található. Különböző programozható hőmérsékletszabályozók, digitális többcsatornás regisztrálók és adatcsatlakozók széles választéka áll a felhasználó rendelkezésére adatrögzítéshez.

A 250 °C hőmérsékletű CR sorozatú (clean room) tisztatér szárítószekrények 30 - 1790 liter méretű 9 különböző típust jelentenek. A HTCR sorozatú (high temperature clean room) magas hőmérsékletű tisztatér szárítószekrények 28 - 1000 liter méretű és 400°C, 500°C ill. 600°C max. hőmérsékletű 16 különböző típust jelentenek. A készülékek opcionális tartóállvánnyal is beszerezhetők.

Ha az alaptípusok közül egyik sem felelne meg a speciális felhasználói követelményeknek, akkor a CARBOLITE cég kész egyéni megoldások, pl. a tisztatér falában kialakított tartó megvalósítására is.

Vissza az Újdonságok lapra